Aktuális

Wahl 2018

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) országos német listával száll versenybe a szavazók bizalmáért. A célja az, hogy minél több választópolgár felhatalmazásával szószóló helyett teljes jogú német nemzetiségi képviselőt delegáljon a parlamentbe. Ennek beteljesülése történelmi jelentőségű lenne, a hasznát az egész német közösség érezné, egy képviselő ugyanis sokkal szélesebb jogi és politikai lehetőségekkel élve szállhat síkra a Parlamentben népcsoportja érdekeiért.

Regisztráljon Ön is a német nemzetiségi névjegyzékbe, majd a választásokkor szavazzon a német listára!

A részletekről itt tájékozódhat: http://www.zentrum.hu/hu/valasztas-2018/

Várjuk a Mikulást

December 7-én, csütörtökön

ismét várjuk a Mikulást. 17 órától Pogácsával,süteménnyel, teával, kézműves foglalkozással várjuk a gyerekeket és a szülőket, 18 órakor érkezik a Mikulás.
Aki szeretné gyerekeit elhozni jelentkezzen a szokásos lehetőségeken:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 0630/248-4102
Kérjük írják meg a gyerekek nevét, korát és esetleg megemlítendő jó tulajdonságait, hogy segítsünk a Mikulásnak.
Várjuk jelentkezésüket!

       

Sváb parti

November 21-én, szombaton megrendeztük a Sváb Partit. Nagy örömünkre szolgált, hogy ezúttal is telt házas volt az esemény! Vendégeink között köszönthettük többek között Galgóczy Zoltán alpolgármestert, és Bárkányi Juditot, a Fővárosi Német Önkormányzat elnökét is.

A finom vacsorát a Piros Iskola és a Táncsics Iskola  diákjainak  látványos műsora és egyesületünk "Liederschatz" kórusának vidám dalai előzték meg.

Miután a vacsorát egy (két) korsó sörrel leöblítették, a vállalkozó kedvűek beállhattak a táncházba és gyakorolhatták a sváb táncok alaplépéseit.

Volt zsákbamacska, szerencsekerék, fényképsarok, süteményverseny, tombola és tánc kifulladásig!
Oláh Csaba előadóművész is kellemes perceket szerzett  a nézőknek színvonalas műsorával.

Az este meglepetése az NPE és a Piros Iskola Alapítvány tagjaiból verbuválódott lelkes csapat produkciója volt. A vidám táncosok  egy hamisítatlan sváb favágós tánccal kedveskedtek a közönségnek.

A mulatság támogatói a  XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat és a XVIII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat volt, támogatásukat ezúton is nagyon köszönjük!

Reméljük, hogy minden kedves vendégünk jól érezte magát és jövőre is elfogadja meghívásunkat a Sváb Party-ra!

 

 

Ünnepre jöttünk

Ünnepre jöttünk – Az NPE Ökumenikus kórustalálkozót szervezett

2013. 04. 06-án Ökumenikus Kórustalálkozó volt a Havanna-lakótelepi Szent László Plébánián, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Németszármazású Polgárainak Egyesülete (NPE) és az egyesület Liederschatz hagyományőrző kórusának szervezésében. A kórusok fellépése előtt Nagyné dr. Szabó Zsuzsanna, az NPE kórusának vezetője köszönetet mondott valamennyi kórusnak, hogy a szeretetteljes meghívásnak eleget tettek és így ez alkalommal hat kórus énekelhet együtt. Az öt vendégkórus közül ugyan egyesek messzebbről érkeztek, a közös éneklésre nagy lelkesedéssel készültek. A vendégfogadó kóruson kívül felléptek: a szigetmonostori Abajdóc Kórus, a Szentendrei-sziget településeinek Vox Insulae Sziget hangja Ökumenikus Kórusa, a békásmegyeri Ludwig Hollos Kórus, a visegrádi Keresztelő Szent János Plébániatemplom Kórusa, valamint a soroksári Nagyboldogasszony Főplébániatemplom Kórusa.

 

Bővebben: Ünnepre jöttünk

További cikkeink...