Csupa aranyat hozott az NPE „Liederschatz” kórusa

Egyesületünk kórusa a szigorú szempontok alapján pontozó szakmai zsűritől a népdalt éneklő kórusok kategóriájában „Dicséretes Arany”, illetve a többszólamú kórusműveket éneklő kórusok kategóriájában „Arany” minősítést kapott.

 

Kerületünk kórusa a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsának (Landesrat) 2010. május 15-én rendezett minősítő versenyére – a Landesrat minősítéseinek  történetében először -  két kategóriában is jelentkezett. A kórus a szigorú szempontok alapján pontozó szakmai zsűritől a népdalt éneklő kórusok kategóriájában „Dicséretes Arany”, illetve a többszólamú kórusműveket éneklő kórusok kategóriájában „Arany” minősítést kapott.


A Németszármazású Polgárok Egyesületének (NPE) XVIII. kerületi „Liederschatz” („Dalkincs”) hagyományőrző kórusa mindössze négy éve alakult meg és máris komoly elismerést szerzett a német nemzetiségi kórusok háromévente megrendezett minősítésén. Kerületünk kórusa a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsának (Landesrat) 2010. május 15-én rendezett minősítő versenyére – a Landesrat minősítéseinek történetében először - két kategóriában is jelentkezett. A kórus a szigorú szempontok alapján pontozó szakmai zsűritől a népdalt éneklő kórusok kategóriájában „Dicséretes Arany”, illetve a többszólamú kórusműveket éneklő kórusok kategóriájában „Arany” minősítést kapott. Így a „Dicséretes arany” minősítés birtokában, a kórus népdalcsokorral szerepelhet októberben, az Ajkán megrendezésre kerülő Magyarországi Német Énekkarok Országos fesztiválján, a minősítő versenyeken a kategóriánként legmagasabb minősítést elért együttesek között. A minősítési eljáráson először szereplő és a szakmai berkekben még ismeretlennek tekinthető kórus rangos elismerése a zenét és a közös éneklést kedvelő amatőr kórustagok és az ugyancsak amatőr kórusvezető, Nagyné dr. Szabó Zsuzsa lelkesedésének, kitartásának köszönhető. A minősítésre való felkészülés hónapok óta tartó komoly munkájának eredményeként érték el, hogy az igényesen kiválasztott műsor a kórus színvonalas előadásában ilyen sikert arathasson.
A munkát továbbra is ilyen komolyan kell venniük, hiszen május 29-én a Bókay kertben a Német nemzetiségi családi napon lépnek fel, június 6-án pedig vendégszereplésre hivatalosak a kerület német testvérvárosába, Rodingba.